Home  |  Suport tehnic

 Netsystem Via Satelit   

 

 

CUM FUNCTIONEAZA ?

 

Serviciul  SAT ADSL PLUS exista datorita folosirii conexiunii telefonice normale la serverul POP al provider-ului  Internet pentru transmiterea datelor concomitent cu conectarea via satelit pentru receptia datelor in banda larga.

Elementele necesare serviciului SAT ADSL PLUS sunt:

                          

In timpul navigarii, toate comenzile pe care le efectuati sunt transmise automat de la provider-ul dvs la un server de preluare a comenzilor, care datorita unei conexiuni de mare viteza la un backbone Internet, trimite in timp real aceste comenzi la satelit. Acesta transmite in banda larga datele primite direct la PC-ul dvs (unde sunt primite de modem-ul satelit legat la antena parabolica).Pentru a utiliza la maxim conexiunea SAT ADSL PLUS va sfatuim sa alegeti un provider care sa vai garanteze un acces bun si care sa nu fie saturat in momentele de trafic ridicat.Upload-ul este facut prin modemul terestru  si primit de catre ISP-ul dumneavoastra.
Satelitul primeste cererile dumneavoastra prin Internet ,in timp ce ISP-ul dumneavoastra ne trimite ceea ce ati cerut prin modemul terestru, satelitul va trimite in timp real, permitand transmisia datelor in PC-ul dumneavoastra (unde este primit de catre DVB-ul dumneavoastra conectat la antena satelit).


 DIGITAL TV

Datorita placii DVB conectate la PC, utilizatorii pot primi sute de canale radio si TV transmise gratuit via sistemului de sateliti ASTRA.
 

Setari DVB Card & Antena

 

ASTRA 19,2 EST
Transborder Frequency : 12721 Mhz
Symbol Rate : 22000 ks/s
Polarity : Horizontal

PID Unicast: 451 (decimal)
Filtering: Mac Address filtering (not IP filtering).

 

Setari de PROXY

 

Daca doriti ca intreaga retea sa poata accesa Internetul prin Satelit, va fi necesar sa setati un server de proxy. Aceasta inseamna ca un calculator din retea (serverul de Proxy) va avea acces la internet, si in acelasi timp va crea pentru celelate calculatoare posibilitiatea de a accesa Internetul prin intermediul lui. Serverul de proxy se va conecta prin Internet si va realiza legatura de VPN. Totodata echipamentul de receptie DVB trebuie sa fie conectat la serverul de proxy si programul soft pentru VPN  trebuie instalat si setat pe serverul de proxy.

Cerinte pentru utilizarea SAT ADSL& SAT ADSLPRO :

 

Cerinte de sistem

 

Personal Computer

Sisteme  de operare suportate

Serviciile Internet Via Satelit au fost testate pe Windows 98, Windows2000 , Windows XP, Windows Millennium si Linux .Pe toate versiunile de Windows am atins performante foarte bune, insa aici trebuie sa mentionam ca pe Windows XP performantele obtinute au fost net superioare celorlate sisteme Windows . In ceea ce priveste sistemul de operare Linux , performanta cea mai buna a fost inregistrata cu  Linux Red Hat 7.2

   

Windows 98 SE , Windows NT (cu exceptia Modemului USB Sat care nu este suportat ), Windows 2000, Windows Millennium sau Windows XP  

   

 Linux Red Hat  7.X

Modem analog sau ISDN
Antena satelit, diametru minim 90 cm,  orientata spre satelitul ASTRA (19.2E)
Sat Modem PCI, Sat Modem USB, sau orice alta placa DVB existenta pe piata

*Configuratie minima pentru Windows Millennium si XP
Copyright © 2002 Team Consulting
Ultimul update: