Home  |  Suport tehnic

 PlanetSky Via Satelit   

        

Using  PlanetSky  Services

Satellite: Telstar 12

Location: 15˚ West
Transponder: 22
Modulation: QPSK
Frequency: 11.1235 Ghz
Polarity: Vertical
Symbol Rate: 18386 Msps
FEC: 3/4
PID: Depinde de tipul placii  DVB

Dish sizes

EIRP Contours   QPSK
50-52dbw        1.0m
48-49dbw        1.2m
45-47dbw        1.8m
43-44dbw        2.4m
42dbw             2.8m
41dbw             3.0m
40dbw             3.6m

TRANSPONDER 22 - Telstar 12 - This transponder will be used only for the following services:
PlanetSky Surfer  PlanetSky Home  PlanetSky Classic  PlanetSky NightStar PlanetSky Premium
TRANSPONDER 18 - Telstar 12 - This transponder will be used for the following  services:
PlanetSky ISP  PlanetSky RescueNet  PlanetSky MultiDrop
 

Diferitele moduri de conectare si folosire a serviciilor PlanetSky impreuna cu cerintele , avantajele si dezavantajele pe care le presupune fiecare dintre ele .

1. Proxy si Socks

Acest tip de serviciu este destinat in aceasi masura utilizatorilo casnici , SOHO(samll office/home users) , retelelor LAN , internet cafee-urilor si micilor ISP . Pentru acest serviciu aveti nevoie doar de adresa IP a calculatorului unde este instalata placa DVB ( sau interfata , daca este folosit un router) , se utilizeaza un netmask 255.255.255.255
Acest tip de conectare poate fi folosit de asemenea si de utilizatori care folosesc o adresa IP alocata dinamic (utilizatorii serviciilor dial-up) .Dupa fiecare reconectare (cand se aloca o adresa Ip diferita ) utilizatorul trebuie sa mearga la http://login.planetsky.com si folosind username-ul si parola sa ( daca se foloseste un proxy transparent trebuie folosita adresa http://login.planetsky.com:8082) Ei trebuie sa introduca apoi adresa proxyului in browserul pe care il folosesc:  Proxy address proxy.planetsky.com        Port 3128      Socks address socks.planetsky.com          Port 1080
Modul de a folosi serviciile PlanetSky in acest caz particular este foarte simplu- PlanetSky are http si socks proxy instalate . Acestea functioneaza in acelasi mod ca si un proxy din orice alta locatie dar cu 2 exceptii :
 


1. Reply-ul este retransmis prin intermediul antenei de satelit si nu a conexiunii terestre.
2. PlanetSky does not cache any content.
Cu acest tip de conexiune se pot folosi doar aplicatii care functioneaza cu ajutorul unui proxy si socks server( ati fi surprinsi sa stiti cat de multe aplicatii de retea si protocoale se pot rula prin intermediul unui proxy & cache server)


Se pot folosi urmatoarele prin intermediul http proxy:


1. HTTP trafic( navigare si descarcare fisiere de date)
2. FTP downloads
3. Programe P-2-P (peer-to-peer) cum ar fi Morpheus si Kaaza
4. Orice produs care poate fi accesat prin intermediul metodei "CONNECT"

Prin intermediul Socks proxy de pot folosi :

1. IRC
2. Instant Messangers (cum ar fi ICQ , MS Messanger , AOL Instant Messanger)
3. Pop3 e-mail si o buna parte a aplicatiilor de retea pot fi folosite cu SocksCap sub Windows . Pentru mai multe informatii vizitati http://www.socks.nec.com/reference/sockscap.html


Nu se pot folosi aplicatii cum ar fi VoIP (Voice Over IP) sau jocuri online pina cand nu gasiti o metoda pentru a rula aceste aplicatii cu ajutorul unui proxy sau socks.Alte metode de conectare (descrise mai jos ) pot fi inlocuite pentru cazuri similare.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca sistemul PlanetSky intodeauna trebuie sa stie adresa d-voastra curenta de IP . Cand sistemul vede o cerere de la o adresa IP , in primul rand cauta in data de baze dupa aceasta . Sistemul care se ocupa de de cereri si transmitere a datelor cerute prin intermediul satelitului folesete aceasta adresa Ip din baza de date.
In timp ce folositi acest tip de conectare este imposibil sa folositi un DVB router (cum ar fi SkyStream , BroadLOgic , Harmonic sau altele ) pana cand acest router nu are a built-in proxy server sau folositi routerul ca si NAT gateway pentru toti clientii din reteau dumneavoastra.
Motivul acestei limitari este ca toate cererile trebuie trimise de pe acelai calculator pe care este instalata placa DVB
In primul caz trebuie sa setati proxy.planetsky.com ca si proxy de iesire pentru routerul DVB si adresa routerului ca proxy pentru ceilalti clienti .
In al doilea caz toti clientii din retea folosesc ca si proxy de iesire pentru internet adresa DVB routerului . Ei trebuie sa aiba setata adresa proxy.planetsky.com (port 3128) in browser .
Retineti ca fiecare Pc cu placa DVB instalata poate fi considerat un "DVB router"
Pentru utilizatori individuali este foarte simplu - adresa proxy.planetsky.com trebuie seatata in browserul dumneavoastra
Daca mai mult de un client foloseste acest serviciu atunci cererile lor trebuie sa vina de la aceasi adresa de IP . Aceasta situatie este intalnita in cadrul micilor ISP , internet cafeurilor , birourilor sau altor retele care folosesc adrese de Ip publice.
In acest caz recomandam sa instaleze placa DVB intr-un server si sa instaleze pe acesta un program de rutare ( cum ar fi Squid sau OOps pentru Linus/Unix sau WinProxy sau WinRoute pentru Windows)


2. IP (or subnet) provided by PlanetSky

Serviciul "PlanetSky IP" este pentru aceia care doresc sa aiba o conexiune permanenta prin intermediul antenei .Metoda este foarte foarte simpla .PlanetSky are alocat un bloc de adrese Ip. Dupa ce ati facut cererea (adresativa reselerului d-voastra sau departamentului Account executive al PLanetSky) va va aloca o adresa de IP (sau o clasa de IP , depinde de cat de mare este reteaua clientilor dumneavoastra) .
Clientul trebuie sa foloseasca aceasta adresa de IP in interfata de conectare la internet .
Cand faceti cererea folosind aceasta adresa , datele , din cererea pe care ati facuto , vor fi trimise inapoi la la reteaua PlanetSky , nu dumneavoastra . Aceasta din cauza ca informatiile de routare spun ca adresa aceasta este alocata routerului la PlanetSky> Dupa ce primeste cererea routerul PlanetSky va cauta in baza de date cui ii este alocata aceasta adresa si va trimite datele cerute prin intermediul satelitului.


Avantajele acestei metode de conectare sunt:
-Tot traficul de "receptie" vine numai prin intermediul antenei , chiar si cererea de ping trimisa prin intermediul conexiuni terestre . Astfel traficul de "receptie" pe linia terestra este zero.
-este folositor daca vreti sa jucati jocuri online sau sa folositi VoIP. Telstar 12 este un satelit nou si foarte puternic , puteti folosi downlink pentru VoIP.

Dezavantaje :
- pentru ca acesta este considerat "IP spoofing" , unele routere si firewall blocheaza acest tip de conexiune . Este posibil ca ISP dumneavoastra sa fac acest lucru , cu toate ca cei mai multi nu o fac. Daca ei nu permit acest tip de conecatre singurul mod in care puteti beneficia de servicii al calitate maxima este VPN sau BGP.
- daca aveti deja alocat o clasa de Ip nu este convenabil sa inlocuiti aceste Ip cu cele ale PlanetSky-ului
In situatia de mai sus nu este nevoie sa setati nici un proxy & socks . Puteti de asemenea sa folositi un DVB router cum ar fi SkyStream , PentaOffice , etc. , daca aveti unul .Aceasta metoda de conectare este posibila chiar daca folositi o conexiune dial-up

3. BGP

BGP4( Border gateway Protocol , versiunea 4) conectivity este oferita doar clientilor care au propriul AS(Autonomous System) numar inregistrat si ruleaza unn protocol BGP4 in reteaua lor. BGP este un protocol de rutare dinamic a carui functie de baza este mentinerea conectarii la internet neintrerupta.Mai multe informatii despre AS si BGP puteti gasi la www.cisco.com
Acest protocol este folosit in special de retele mari si ISPs si cere cunostinte tehnice pentru a fi configurat corespunzator . Daca nu stiti ce inseamna AS,BGP4 si RIPE probabil nu aveti nevoie de ele.
Cum ati ghicit din randurile de mai sus acest tip de conectare este orientat catre utilizatoriui mari de internet.Acest serviciu ofera "full service routing" si in acelasi timp ofera o configuare foarte complexa prin care se decide care pachete vor folosi linia terestra si care conexiunea via satelit.
Pentru orice alte informatii despre acest tip de servicii va rog trimiteti un mail la cisco@planetsky.com
Information one needs from PlanetSky:
Our AS number is 21455
IP address for BGP peering is 213.138.110.65
Minimul de informatii de care avem nevoie de la clientii nostrii este : numarul lor AS , adresa Ip a interfetei loop-back

4. VPN

VPN (Virtual Private Network ) este o modalitate de a face un "tunel " intre client si PlanetSky.Sunt foarte multe tipuri diferite de VPN . Aproape toate tipurile de VPN sunt oferite de PlanetSky. Depinde de cerintele specifice , situatie si sistemul de operare pot fi alese diferite metode VPN . Conectarea prin VPN este oferita cel mai des cand :
- Clientul are nevoie de " full service routing " (tot traficul este receptionat prin intermediul antenei de satelit )
- Toate metodele mentionate mai sus nu pot fi aplicate din cauza unui firewall .

Metoda de VPN folosita este PPTP (Point To Point Tunelling Protocol)
Poate rula sub WIN95OSR2 , win98se , winMe , Win2k , Win Xp , Linux , OpenBSD.
Configurarea este foarte simpla . Retineti ca PPTP nu ofera o reala protectie si poate fi foarte usor blocat de ISP d-voastra daca doreste .Implementam PPTP doar ca o metoda de a oferi o conexiune " full service routing" fara a folosi PlanetSky IP Adress si pentru ca PPTP ruleaza pe cele mai cunoscute sisteme de operare . In acelasi timp puteti continua sa folositi PlanetSky proxy and socks servers , daca vreti sau aveti nevoie.

PPTP VPN poate fi folosita de clienti care au o adresa de Ip alocat dinamic , la fel ca si clienti cu adresa de Ip statica. Aceasta metoda este in particular utila acelor clienti care nu au o adresa de Ip reala si sunt in spatele unei NAT ( folosesc o adresa de IP nerutabila), ei pot folosi PLanetSky`s PPTP VPN.
Alte tipuri de suport VPN sunt :
- GRE : un protocol VPN foarte eficace , nu foarte greu de setat , suportat de LINUX , FreeBSD , si Cisco. Poate fi folosit doar ca o adresa de Ip statica .
- IP-IP : Apropae la fel ca si GRE
- IPSec : un protocol foarte popular . Avantajul sau principal este ca foloseste o criptare foarte puternica. Este recomandat pentru firmele care au nevoie de o securitate ridicata a datelor .


Conectarea la serverul de VPN al PlanetSkyului se face de pe PC unde este adresa IP si placa DVB instalata .Depinde de dumneavoastra (sau administratorul sistemului ) ce trafic (protocoale) se ruteaza prin tunelul VPN.
Avantaje :
-"full service routing" - traficul receptionat pe conexiunea terestra este zero
- posibilitatea encryptarii datelor
- poate fi folosit de utilizatorii cu adresa de ip falsa
- suportat de toate sistemele de operare
- este usor de configurat
 

Nota*
Cand folositi PPTP VPN cu o adresa de ip falsa exista un control de trafic care se receptioneaza pe linia terestra.
Daca sunteti un client care foloseste o adresa de Ip alocat dinamic trebuie sa va logati la http://login.planetsky.com dupa fiecare reconectare (de fiecare data cand va schimbati adresa de ip)
Copyright © 2002 Team Consulting
Ultimul update: