Home  |  Suport tehnic

 FAQ PlanetSky Satelit   

   

1. De ce echipament am nevoie pentru a folosi serviciile PlanetSky ?

Pentru a folosi serviciile PlanetSky , ca de altfel si pentru celelalte servicii de Internet Via Satelit aveti nevoie de o antea pentru satelit orientata pe satelitul Telstar 12 si o placa DVB care va fi introdusa in calculatorul dvs.


2. Am nevoie de un soft special pentru a folosi serviciul Internet Via Satelit ?


Nu , nu aveti nevoie de un " soft special " , singurul soft absolut necesar sunt diverele placi DVB care le primiti de la noi impreuna cu Kitul Internet Via Satelit si programele suplimentare pentru optimizarea traficului.


3. Ce tip de LNB este necesar pentru a receptiona serviciul ?
 

Nu aveti nevoie de un anumit tip de LNB , folositi orice tip standard de LNB , dara daca sunteti in situaltia de a alege , va recomadam un LNB Sharp , si nu recomandam unul Strong .


4. Este necesar sa folosesc in continuare conexiunea mea Dial-up ( radio , linie inchirata ) pentru a receptiona serviciul PlanetSky Via Satelit ?
 

Da , pentru ca este un serviciu One-way receive only , ceea ce inseamna ca aveti in continuare nevoie de o conexiune terestra pentru a transminte cererile , informatiile urmand a fi primite pe antena de satelit .


5. Am nevoie de o viteza de up-link foarte mare pentru a utiliza la maxim conexiune de satelit ?
 

Nu , de fapt utilizand serviiicle Internet Via Satelit veti putea sa va reduceti conexiunea de up upload pana la echivalentul unui modem de 56 kbs dial-up , ceea ce este foarte putin , pentru ca , conexiunea de upload va fi folosita doar pentru a transmite cererile catre serviciul Internet Via Satelit , cerei care sunt de obicei pachete mici de date .


6. Care este perioada minima pentru care pot subscrie ?
 

Perioada minima pentru oricare din serviciile PlanetSky Via Internet este de 3 luni.


7. Voi avea nevoie de o adresa de Ip real (fix) , pentru a folosi serviciile PlanetSky Via Satelit ?
 

Nu aveti nevoie de o adresa Ip reala (fixa) . Se poate folosi atat o adresa Ip alocata dinamic cat si una static ( Ip real ) . O adresa Ip reala va va oferi insa servii de o mai mare calitate fata de una statica in cazul PlanetSky Via Satelit.


8. Daca voi subscrie acestui serviciu voi avea suport online ?
 

Absolut! Departamentul tehnic al firmei Team Consultig va incerca sa va furnizeze o solutie la toate problemele ridicate , in cel mai scurt timp posibil tehnic@roteamnet.com


9. Nu pot compila driverele pentru SkyStar-1, SkyStar-2, Pent@Net, Pent@Value sub Linux. Mesajul de eroare zice ceva de " version.h "
 

Pentru a compila driverele placi DVB sub Mandrake 8.1/8.2 trebuie sa stergeti directorul /usr/local/include ( care este fie gol , fie contine fisiere *.h cu antetul modificat ) , apoi creati un link simbolic spre /usr/src/linux/include


10. E posibil sa joc Quake, Half-Life, Counter-Strike etc Via Satelit ?
 

Da , este posibil ! Cu un ping reply la proxy.planetsky.com de ~400ms veti putea sa folositi serverele de jocuri online fara un lag prea mare . Noi am testat Serious Sam . Lag-ul de ~300ms a fost aproape invizibil .


11. Vreau sa folosesc E-mail,ICQ, MS Messenger, etc. Via Satellite!
 

Folositi un Socks wrapper ca si SocksCap sau HTPort . al fel puteti seta si alte programe sa functioneze online sub o conexiune PlanetSky Via Satelit.


12. Sistemul dvs. statistic arata ca eu am folosit x Gb de trafic , cand de fapt eu nu am fact-o .Cred ca sistemul dvs. de masurare a traficului este gresit.
 

Sistemul nostru este corect si tine o evidenta foarte precisa a traficului pnetru fiecare utilizator. Daca clientul nu este de acord cu raportul nostru de trafic poate sa depuna o plangere la oficiali PlanetSky si va primi un desfasurator ( per minut) cu traficul efectuat.
O statistica a fiecarui cont este pastrata la PlanetSky pe o perioada nelimitat. Este posibil ( desi noua nu ni s-a intamplat inca ) ca un sistem de raportare sa contina si erori , ce pot apare in timpul unei pane de curent , back up , etc motiv pentru care fiecare plangere va fi luata serios in considerare de catre departamentul tehnic.


13. Nu functioneaza nimic ! Ce pot sa fac ?


Contacteaza serviciul tehnic la adresa de mail tehnic@roteamnet.com , pentru a verifica daca contul dvs. este activ . Va rugam sa furnizati informatii cat mai precise in legatura cu situatia dvs.
Verificati semnalul antenei , trebuie sa fie minim 45% in conditii de vreme buna . Verificati de asemena setarile pentru placa DVB .
Interfata de retea a placi DVB trebuisa fie de asemnea activa . In LINUX starea ei ar trbui sa fie UP ( verifcati asta cu ifconfig ) si cu o adresa Ip alocata (una falsa ca de ex. 125.0.0.1 sau 127.0.0.2 ) In Windows XP este posibil de asemenea ca interfata sa fie oprita
Verificati conexiunea la PlanetSky router (IP 193.227.110.2) cu " ping 193.227.110.2 " . Daca nu primiti nici un raspuns atunci conexiunea dvs. internet nu indeplineste conditiile necesare pt. a lucra cu o conexiune internet via DVB .
Nota * Inainte de a face orice verificare fiti sigur ca ati dezactivat orice firewall existent pe calculatorul dvs.
Exista ping la proxi dar nu merge internetul.Verificati daca pingul trimis se intoarce pe linie terestra sau prin satelit. Daca e prin linie terestra atunci contul e expirat/inactiv sau IP-ul dvs.nu e recunoscut de catre sistem (incercati sa va logati la login.planetsky.com daca folositi acest serviciu cu IP dinamic.) Daca conexiunea e prin satelit atunci provider-ul dvs. sau restrictiile de firewall va impiedica sa lucrati cu servere proxi.Este o practica comuna pt. un ISP sa filtreze toate porturile proxi/socks ca si 1080,3128,8080.Verificati conexiunea de retea (cu ajutorul comenzii ping) la unul dintre serverele noastre proxi (proxi.planetsky.com).Daca nu primiti un ping reply atunci incercati un traceroute in loc de ping. Daca traceroute se opreste la 193.227.110.2 si dupa asta va apar numai * atunci placa dvs.DVB nu receptioneaza nici un pachet sau pachetele transmise sunt filtrate de catre firewall-ul dvs.


14. Viteza mea la conexiunea via satelit este prea mica ! De ce ?
 

Unii clienti , cand ating o cota inalta de trafic sustinut ( care poate fi considerata similar cu un abuz al serviciului ) vor fi limitati de catre sistem . Luati aici in considerare faptul ca serviciile PSP Bronze si Silver sunt create in mod special pentru surfing/browsing nu pentru download sustinut !
Experienta si testele facute de noi , au aratat ca placile DVB trebuie sa utilizeze o intrerupere (IRQ) dedicata . Aceasta este specific pentru Pent@Value, SkyStar-1 si SkyStar-2.
Daca ping-ul la proxy.planetsky.com este mai mare decat 800ms - puteti considera ca aveti o conexiune terestra supraincarcata !
Daca folositi placa DVB sub Windows , puteti face cateva " setari de finete " la Windows TCP/IP stack pentru a beneficia de viteze mai mari de 128Kbs . Contactati Departamentul Tehnic pentru a primi fisierele *.reg pentru tipul de Windows folosit de dvs. De asemena pe placile SkyStar-2 e posibil sa atingeti o viteza mai mare schimband valoarea PID.  Contactati echia noastra tehnica pt . asta. In web browser setati Off automatic detect proxy/settings option.Pentru o buna calitate la navigare ping-ul dvs. la proxy.planetsky.com nu trebuie sa fie mai mare de 700.
Folositi  Naviscope Web Accelerator.

       Pentru mai multe informatii  va rugam sa contactati echipa tehnica :  office@roteamnet.com

 

Copyright © 2002 Team Consulting
Ultimul update: