Home  |  Suport tehnic

 FAQ NetSystem Satelit   

   

1. Cum gasesc adresa MAC la o placa DVB ?

Daca aveti o placa DVB gata instalata pe calculator , adresa MAC se afla in felul urmator:
Accesati programul c:/windows/winipcfg.exe si din lista de DROP DOWN selectati interfata respectiva . La Adapter Address cititi adresa MAC.

2. Download Managers

 

Inainte foloseam un program de organizare a downloadurilor. Pot sa il folosesc in continuare ? Desigur, majoritatea programelor de download (ex. Download Accelerator) folosesc un procedeu prin care impart fisierul in mai multe bucati si o gestioneaza pe fiecare separat, procedeu care accelereaza cu mult viteza de download.

 

3. Logarea

 

Mi-am uitat userul si parola. Ce pot face ? Puteti sa reprimiti userul si parola prin trimitea unui E-mail la office@roteamnet.com, in care sa scrieti MAC ADDRESS-ul placii DBV cu care ati subscris serviciului nostru .

 

4. Performanta conexiunii prin satelit

 

Tocmai mi-am activat un cont SAT ADSPLUS dar cand ma uit la iconul de conexiune din traybar, nu vad 300kbps.Mai mult, cand downloadez niste fisiere si iau in calcul viteza de download  indicata de browser nu ating niciodata viteza de 300. De ce?

Icoana din traybar va arata largimea de baza a conexiunii (ANALOG sau ISDN), folosita pentru a intretine tunelul via satelit. Din aceasta cauza indica doar largimea de banda a liniei telefonice. Mai mult, trebuie sa luati in considerare ca viteza indicata de majoritatea browserelor de internet sunt exprimate in kilobiti pe secunda (KB/s), care este mult diferit de kilobit (kb/s), 1 KB/s = 8 kb/s.

 

5. Digital TV

 

Tocmai mi-am instalat cea mai noua versiune a driverului placi DVB. Acum, cand pornesc Digital TV-ul apare o solicitare de inregistrare.Ce pot face? Pentru a vedea canalele DIgital TV, trebuie sa fii inregistrat placa dumneavoastra DVB la noi  si trebuie sa rulati fisierul .reg pe care l-ati primit cand ati terminat procesul de inregistrare. Daca l-ati pierdut puteti trimite o cerere prin mail la adresa office@roteamnet.com  si  veti primi unul nou.

 

6. Connection sharing, router

 

M-am inscris la SAT ADSL si ar trebui sa impart conexiunea cu toti clientii mei din retea. Folosesc un router. Cum pot face?

Pentru a imparti SAT ADSL intr-o retea e nevoie de servciul ICS (Internet Connection Sharing) instalat pe calculatorul pe care este instalata placa DVB. Sistemele de operare Windows 2000 si Win XP au support pentru impartirea conexiunii in Netwok Properties Panel. Din pacate, Win98se si Win Millenium au nevoie de un gateway software pt a fi instalat.

Mai mult, SAT ADSL plus si SAT ADSL pro, permit prezenta unui router dar aceste servicii sunt bazate pe VPN, trebuie sa fie configurata corect. Legaturile VPN folosesc portul 1723 setat implicit de serviciul PPTP: pe acest port trebuie sa puneti TCPP, UDP si ICMP (pachetele inbound,outbound) si protocolul GRE.

Fiti atenti ca PPTP nu e suportat de toate routerele si unele versiuni necesita cunostinte avansate de retelistica.

Instructiunile sunt adesea in manualul de utilizare a router-ul.

 

7. Satellite signal

 

Sistemul meu receptioneaza semnalul ASTRA, pentru ca ma pot uita la canalele Digital TV, dat nu ma pot conecta la serviciul SAT ADSL, icoana Sky Server-ului se face rosie si imi da un mesaj care zice "No signal". Ce s-a intamplat? Conexiunea internet  nu poate fi folosita in acelasi timp cu Digital TV-ul.Culoare icoanei Sky Serverului indica prezenta semnalul . Daca se face rosie in timpul conexiunii SAT ADSL, inseamna ca sistemul dumneavostra de receptie a semnalului de stelit nu primeste semnal de la transponderul de frecventa. Aceasta s-ar putea intampla si daca puterea semnalului e sporita in timp ce dumneavoastra va uitati la Digital TV, asa ca, va rugam adresati-va la tehnicianul sistemului de satelit si verificati daca setarile  corecte sunt :

Frequency: 12721 Mhz                Symbol Rate: 22000 ks/s                     Polarity: Hotizontal

 

8. FTP, PASSIVE MODE

 

Cand folosesc SAT ADSL nu ma pot conecta la nici un server de FTP. De ce ?

Arhitectura conexiunii la internet prin satelit nu permite folosirea FTP-ului in mod obisnuit, si necesita simple modificari: trebuie ca browser-ul dumneavoastra sau programul cu care realizati conexiunea la un server de FTP sa fie setat in passive mode ( PASV).

 

9. NEWSGROUP

 

Cand ma conectez la SAT ADLS nu pot downloada "my favorite newsgroup". De ce ?

Accesul la serverul de NNTP este asigurat de ISP-ul dumneavoastra, in conformitate cu politica ISP-ului. ( ISP = internet service provider ).Avand in vedere aceastea, cand va conectati la SAT ADLS ip-ul dumneavoastra se schimba, si accesul la serverul de NNTP este interzis de catre provider`ul dumneavoastra. Pentru a scapa de aceasta problema va sugeram sa cautati un server de NNTP gratuit.

  

10. Other DVB Cards

 

As vrea sa folosesc serviciile dvs si am deja propria placa DVB, dar e diferita de cea oferita de dvs. Pot sa o folosesc?

Pentru a accesa serviciile oferite de firma noastra  este necesar sa detineti un receiver de satelit pentru PC compatibil cu standardele DVB/IP, si care poate fi recunoscut dupa MAC ADDRESS. Serviciul este accesibil cu majoritatea placilor vandute. Placa pe care o comercializam noi a fost selectata ca fiind cel mai bine adaptata la serviciul pe care il comercializam , motiv pentru care o si recomandam daca aveti optiunea de a cumpara o placa DVB .

 

11. Obisnuiam sa downloadez fisiere printr-un software  Peer to Peer, dar nu mergea cum trebuie. Ce pot face ?

 

Adesea, sofware-ul peer to peer detecteaza conexiunea in timpul instalarii .Din aceasta cauza, este recomandabil sa instalati softul  timp ce conexiunea SAT ADSL (  Plus, Pro ) este pornita: in acest fel, soft-ul se va auto-adapta in functie de setarile conexiunii satelitului.Mai mult, trebuie sa spunem ca viteza downloadului depinde de frecventa utilizatorului. Exemplu: daca utilizatorul are o conexiune ISDN si poate face fata la maximul de 64 Kb/s, el poate alege viteza de upload la doar 24Kbps. Din acea cauza, orice alt utilizator care porneste un download de pe acel PC, va impartzi cei 24Kbps cu toti ceilalti useri care downloadeaza in acel moment pe respectivul calculator.Din fericire, un software Peer to Peer rezolva aceasta problema, folosind o sesiune multi-thread de pe toate celelalte surse de pe internet. Viteza totala de download este socotita ca: suma largimilor de unda diferite alocate de diferitele surse impartite procentual in functie de numarul utilizatorilor . Din acest motiv, va sugeram sa setati largimea de unda a uploadului un pic sub limita largimii de banda. Chiar daca nu e recomandat sa setati capacitatea maxima a vitezei   uploadului, este incorect sa interziceti orice download ( daca toti userii s-ar comporta in acelasi fel, impartirea software nu ar mai fi folositoare). O setare medie ar putea fi, pentru un serviciu SAT ADSL, pentru un modem de 56Kbps: modem: 28kbps pentru upload si 300 kbps pentru download.


Pentru mai multe informatii  va rugam sa contactati echipa tehnica : 
office@roteamnet.com

 

Copyright © 2002 Team Consulting
Ultimul update: