Home

 Servicii Internet   


Despre conexiunea Internet Via Satelit

  Din punct de vedere hardware sistemul se compune dintr-o antena de receptie satelit , ce se va pozitiona in functie de servicul ales ( pe ASTRA ,  TELSTAR  sau  EUTELSAT) folosita in instalatiile clasice de receptie TV satelit si o interfata specializata care se instaleaza in calculator.

  Odata solutionata problema hardware, mai este necesar un driver pentru interfata DVB corespunzator sistemului de operare folosit. In acest moment toate cardurile DVB au suport pentru Win98/NT iar unele au si suport pentru Linux. Aceasta instalatie este receive-only, ceea ce inseamna ca este nevoie si de o conexiune de "upload". Prin conexiunea de upload se face cererea catre un server aflat la providerul local iar semnalul de raspuns este trimis inapoi direct prin satelit, receptia facandu-se prin intermediul cardului DVB aflat in calculator.

  Avantajul major consta in faptul ca in general utilizatorii casnici "primesc" cam de 10 ori mai multe date decit transmit. Conexiunea prin satelit fiind o conexiune asimetrica, "uploadul" se poate face cu 3-4 kB/s iar "downloadul" se face la 300-640 kB/s in acest fel se poate folosi conexiunea dial-up pentru conectare iar datele sosesc prin satelit unde latimea de banda este de 45Mbps.

  Daca aveti o legatura la Internet pentru UP LINK (Dial-up, Linie Inchiriata, Wireless) si o placa DVB, puteti beneficia de serviciile noastre profesionale 24 h din 24.
  Serviciul functioneaza doar daca utilizatorul detine o legatura la internet care va fi folosita pentru uplink cu alte cuvinte acea legatura va fi folosita sa ii trasmitem internetului ce dorim iar internetul ne va raspunde prin satelit la o viteza mai mare de 15-30 de ori decat o legatura standard de dial-up de exemplu.
Copyright © 2002-2004 Team Consulting
Ultimul update: