Home  

 Casablanca   

 

Sat@Once este un proiect la scara europeana sponsorizat de European Space Agency(ESA)si SES-ASTRA(Luxembourg) pentru a promova folosirea satelitilor in viata de zi cu zi. Sat@Once foloseste tehnologia CASABLANCA pentru a extinde Web-ul spre o alta dimensiune.Dupa ce ati instalat versiunea free a softului " CASABLANCA " (6,2 MB) oricine care se afla in posesia unei placi DVB poate "asculta" transmisia de date si receptiona un preview al celor mai populare site-uri si newsgrupuri . Cele mai populare siteuri si newsgroupuri sunt alese semiautomat de pe internet basate pe numarul total al voturilor exprimate  de cei care se afla in "audienta" . Poti considera folosirea Sat@Once dupa cum urmeaza :

 

         

Satelitul ASTRA transmite continu un preview al celor mai populare siteuri si newsgroupuri .Softul tau CASABLANCA selecteaza din aceste date cele care se potrivesc mai bine proprilor tale setari. Poti vedea aceste preview offline , in viitor pentru a vedea datele complete ai nevoie sa te conectezi la internet. Sat@Once poate incepe cu 1MB , echivalentul a 12 GB pe zi (si se poate receptiona la viteze de 2MBps) Posibilitatea unui singur transponder de 38 MB este de 420 GB pe zi . Se pot folosi mai multe transpondere , sateliti diferiti , etc.
Sat@Once a inceput sa transmita incepand cu martie 2002 si va continua in cursul acestui an si in viitor . Puteti downloada softul CASABLANCA pentru sistemul de operare Windows la adresa:  www.sat@once.csp.it/english/index.php . Aici softul CASABLANCA este disponibil free (5,8 MB) si va instala pe calculatorul dumneavoastra urmatoarele :


 *   Webcast Tuner , pentru a receptiona si a selecta ceea ce va intereseaza
 *   Local Proxy care functioneaza ca si o interfata pentru selectiile locale
 *   News Proxy care este serverul dvs. de stiri local
 *   Voter prin intermediul caruia puteti "vota" si influenta viitoarele transmisii web
 *   Personality Picker in aceasta versiune poate doar sa arate utilizarea spatiului de stocare

Pentru a putea folosi in mod comfortabil CASABLANCA aveti nevoie de un calculator cu minim urmatoarea configuratie

- PC cu minim  500 Mhz si 128RAM
- 1GB spatiu disponibil pe hard disk
- Windows 98 SE, Windows ME, Windows XP, Windows 2K
- Internet Explore 5.5 minim

 


Copyright © 2002 Team Consulting
Ultimul update: